Tammikuun alussa kävin Etelä-Pohjanmaan opiston järjestämän koiranhierontakurssin, jonka kouluttajana oli Marika Kuoppala. Kurssin anti oli mielestäni hyvä ja on todella kiva, että nyt osaan hieroa Toroa myös itse jonkin verran. Venytyksiin perehdyttiin myös perusteellisesti ! En kuitenkaan aio luopua meidän "luotto"hierojastamme Mäkisen Helenasta vielä piiiiitkään aikaan ;)))

Johanna kävi vetämässä Kauhajoen Koiraharrastajille kurssin ja buukkas tässä meillä. Oltiin Toron kanssa myös harjotuskoirakkona. Tehtiin ihan perussettiä ja taas tuli ilmi yhtä sun toista reenattavaa. Vasemmalle käännöstä hinkattiin ja yleensä ottaen tuota peräpään käyttöä. Seisominen otettiin myös ohjelmistoon nyt ihan toden teolla ja ei muuta ku etiäppäin, eli koitettiin seisomista myös juoksusta. Kyllä se alkaa jo sujua jollain lailla! Toisena päivänä otettiin työn alle luoksetulo, johon on nyt jostain syystä ilmestynyt vino asento. Pähkäilin tätä ja lueskelin reenipäiväkirjaa ja kyllä siinä on täytynyt käydä niin, että jossain kohtaa olen nyt noudoissa hyväksynyt vinot luovutukset, koska itse luoksetuloa ei olla tehty aikoihin. Vinous oli nyt kuitenkin jo niin vahva, että aloitin koko liikkeen kouluttamisen lähes alusta. Olen nyt syöttänyt Torolle iltaruuan luoksetuloreenin yhteydessä ja vahvistanut pelkkää edessä istumista... Eiköhän se tästä taas ;)

1266172289_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tammikuun lopussa, Anu suhas Vantaalta tähän meille ja vietimme viikonlopun Koskensalon Markon seminaarissa Kauhajoella. Anu ja Drago koirakkona ja minä kuunteluoppilaana. Sain hyviä vinkkejä tottiksen työstämiseen, joita pitikin kokeilla heti maanantaina Tuijan kanssa. Niinhän siinä sit kävi, että Torolta meni taas kynsi, joka jouduttiin tällä kertaa irrottaan ihan juurineen. Siitä asti ollaankin sit taas oltu saikulla ;( Kaikki vois ny pitää peukut ja varpaat pystyssä että nää kynsi ongelmat loppuis ja mekin päästäs alottaan reenit !!!

1266172312_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hyvää YstävänPäivää kaikille kaksi- ja nelijalkaisille Ystäville Pusu