Perjantaina lähdettiin heti töiden jälkeen ajelemaan kohti Koskenpäätä, auto taas täydessä lastissa. Matka sujui rattoisasti, varsinkin kun hieman löysin uusia reittejä ja "oikaisin" vähän sieltä ja vähän täältä. Lopulta saavuimme Koskenpään keskustaan (eikä edes kauheasti myöhässä arvioidusta saapumisajasta) kaivoimme kartan esiin joka toivottavasti johdattaisi meidät majapaikkaamme. Muutaman kerran meinasi kyllä usko loppua kun tie vain kapeni ja puut suureni... Vielä majapaikan pihassa ajattelin, että me ei kyllä olla oikeassa paikassa kun ristin sielua ei näkynyt missään ja siellä oli hiljaista kuin hautuumaalla. Olimme lähes ensimmäisten joukossa pelipaikalla vaikka kello lähenteli jo yhdeksää. Porukkaa alkoi valua pikkuhiljaa ja lopulta olimme kaikki kasassa. Vaihdettiin kuulumisia, valittiin pedit ja painuttiin pehkuihin.

Lauantaiaamuna suuntasimme ensi töiksemme jälkipellolle. Tein Torolle sellaisen lähemmäs 100 askeleen jäljen, jossa kaari oikealle ja kuppi jäljen päähän. Olen nyt muutaman kerran laittanut kupin jäljen loppuun, mutta Toro on niinkuin ei näkiskään sitä ja yrittää muina miehinä etsiskellä kaarta tai sitten pahimmassa tapauksessa säntää hädissään jälkeä takaisinpäin. Ongelma on ollut myös jäljelle tuleminen; Toro säntäilee sinne ja tänne, eikä rauhoitu kunnolla ja siitä syystä muutama 20 askelta menee pelkkään kaahottamiseen. Nyt sitten hain koiran autosta ja Toro vei minut jäljen alkuun niinkuin tähänkin asti... Pääsin jäljellä johonkin puoleen väliin kun Mikko kaappasi koiran ja ajoi jäljen loppuun. Kuulemma tiedostamattani ohjaan koiraa koko ajan kiristämällä ja löysäämällä liinaa. Jäljen lopussa Toro taas yritti olla huomaamatta kippoa, mutta sen jälkeen kun Johanna alkoi heitellä kippoa ympäri peltoa ja kiljua kuin mielipuoli, Toro ei voinut olla enää noteeraamatta kuppia =)

970059.jpg

985971.jpg

Jälkien jälkeen suuntasimme Mikon ja Johannan luo syömään ja tottistelemaan. Tottis aloitettiin pentujen seuraamispätkillä. Nyt Toro lähti taas mukavasti matkaan ruualla, mutta ohjaajalla vain oli suuria ongelmia mm. käden sijoituksella, kehujen antamisen kanssa sekä kävelyvauhdissa. Mikko meinasi jo hakea kynän ja piirtää rastin liiviini, sille kohdalle mihin käsi kuuluu laittaa !

970066.jpg

Pentujen päivä saatettiin päätökseen leikkiringillä, jossa Mikko leikitti pentuja jos jonkinlaisella patukalla, tyynyllä ja hihalla. Oma tolppana oleminen oli taasen jotain ihan legendaarisen kauhistuttavaa. Sanoinkin Ristolle että voitaisiin harjoitella sitä laittamalla Risto repimään liinoja ja mä yrittäisin pysyä paikoillani =) Lopuksi jokainen koira sai kantaa saaliinsa autoon ja kanavoida siellä voittajafiiliksissä.

970070.jpg

Illan hämärtyessä ihan liian varhain, raahauduimme väsyneinä takaisin majapaikkaamme. Siellä vielä nöyryytystä lisätäksemme katselimme päivän aikana kuvattuja videoita ja suunnittelimme seuraavan päivän treenejä. Kävimme saunassa ja sen jälkeen osa porukasta alkoi pelata pokeria tulitikuilla. Yritin olla hengessä mukana nuokkuessani sohvalla, mutta jossain vaiheessa silmät alkoi pilkkiä niin kovasti, että oli pakko painua yöpuulle. Johannan uhoamasta teoriakokeesta ei ollut puhettakaan ja niin paljon ku mä opiskelin sitä varten !!! No joo ehkä ihan hyvä näin =)

985980.jpg

Sunnuntaiaamuna siivoilimme mökin ja ajelimme taas jälkipellolle. Tein Torolle pitkälti samanlaisen jäljen kuin lauantainakin, noin 100 askelta ja kaari, mutta vasemmalle tällä kertaa. Nyt toin (ainakin yritin) Toron jäljelle paketissa sekä hitaasti ja Toro lähtikin alusta asti jäljestämään ihan hyvässä rytmissä ja rauhallisesti, eikä kaahottanut. Edes Mikon ja Jarin tekemät harhajäljet eivät saaneet Toroa kovin pahasti eksymään =) Sain jopa ajaa jäljen alusta asti ihan itse. Lopussa Toro meinasi taas väistää kupin, mutta aloitin samanlaisen riekkumisen kuin Johanna lauantaina niin kummasti alkoi kuppi herättää mielenkiintoa.

Jälkien päätteeksi käänsimme taas nokkamme kohti Vekkulatietä. Risto The Makkaramestari alkoi grillailla meille syötävää ja pennut aloitteli taas seuraamisen parissa. Nyt meni jo hieman paremmin. Käsi alkoi löytää oikeaa paikkaa ja muutaman kehunkin sain sylkäistyä ulos suustani. Mutta Johannalle ei mikään riitä...vaan sitten piti vielä ottaa käännöksiä oikeelle. No kyllä siitäkin selvittiin ja jopa ilman kompastumisia ;)

970073.jpg

Tottistelujen jälleen tuotiin taas kaikki pennut kentälle pieneen ryhmäräminään ennen isojen poikien purutreenejä. Toro sai saaliikseen tyynyyn ja kuin maailman omistaja kantoi sen autolle. Siinä viiden hujakoilla porukka alkoi hajaantua ja kukin suunnisti kotiinsa. Viikonlopun anti oli taas varsin opettavaista ja ilmapiiri mukavan rento =) Suurkiitokset Johannalle ja Mikolle sekä koko Manouman sakille =) sekä Millalle vielä erityiskiitos kuvista!

970076.jpg

Nyt ennen lumien tuloja yritetään polkea vielä mahdollisimman monet jäljet, jotta saataisiin siihen hieman rutiinia ja tuota esineilmaisia jollekkin tolalle. Seuraamista takutaan nyt myös toden teolla ja sitä voi onneksi harjoitella lumien tulon jälkeenkin. Seuraava koitos onkin ensi viikonloppuna Satakunnan alaosaston leirillä, jonne mennään Toron kanssa Terhi Kaalamon jälkioppiin. Nyt vaan peukut pystyyn ettei tällä viikolla vielä sada lunta !!!

Lopuksi vielä kuva Pirjosta ja Toron iskästä =)

970079.jpg

Kuvat: Milla Rantamäki, Johanna Nivala sekä minä itte