Vuosi pyörähti käyntiin erittäin mallikkaasti. Työrintamalla on ollut mukavan rauhallista kun sain rästit tehtyä ennen joulua ja nyt on ollut aikaa reenailla. Tai siis mehän nyt ei olla paljon reenailtu kun me vaan leikitään taas vaihteeksi =) Toron saalistaminen on parantunut todella paljon (välillä on toki huonompia päiviä, mutta lähinnä ohjaajalla, joka sitten ikävä kyllä heijastuu myös koiraan). Ollaan siis jatkettu leikkiä risu/patukka lelulla. Mikolle tiedoksi että ois ehkä kannattanu patentoida toi idea patukka/keppi lelu. Ne on aika kysyttyä kamaa jo täällä Etelä-Pohjanmaalla ja idea on kantautunut jo Poriin asti =)  Mikä parasta ostettiin joululahjaksi itsellemme videokamera ja tällä viikolla pitäs vielä saada uusi digikamera niin sitte on kuvausarsenaalia kerrakseen!!

Jääviä liikkeitä oon tehny leikin lomassa sekä luoksetuloa. Maahan meno on tullut nopeemmaksi, mutta Toro yrittää aina huijata mua jättämällä takapään just sen verran ylös etten huomaa!!! (katso kuva) Istuminen menee ihan hyvin sekä luoksetulo. En tiä mitä sille seiso käskylle on tapahtunut, kun kesän lopussa se osas sen kyllä ja nyt tarjoo aina istumista tai maahan menoa, että sitä me ollaan nyt tehty paljon niin kentällä ku kotona ruokakupilla. Kuvioihin on otettu myös eteenmeno ruokakupille. Se on hauska liike kun voi olla ihan varma että koira lähtee ainakin edes oikeeseen suuntaan =) heh.

1212965.jpg

Kuva: Milla Rantamäki

Yks ehtoo tässä kotosalla otettiin Riston kanssa pieni erä nyrkkeilyä. (Risto siis harrastaa nyrkkeilyä ja mä saan mäntätä sitä sydämeni kyllyydestä, että sen suojaus paranis, heh mikäs sen mukavampaa ;) ) Noh, Toro oli sitten tämän matsin aikaan ulkosalla ja taas oli sydänkohtaus lähellä kun herra yritti tulla terassin lasin läpi mukaan nyrkkeilemään. Se matsi jäi sitte siihen ja vein hanskat ym pois näkyvistä ja päästin Toron tupaan. Sillä punasella sekunnilla se juoksi Riston luo ja pisti istuun ja alotti sellasen haukkumisen että oksat pois. Hetken taidettiin taas molemmat olla monttu auki, mutta komeeta oli haukku =)

Viime lauantaina elikkäs 12.1.2008 toi meidän "pikku" pentu sitte täytti vuoden. Mitä en meinaa uskoa vieläkään.... kyllä on aika menny iiiiihan liian nopeeta. Meillä oli pienimuotoiset juhlat ja Toro sai paljon leluja (jotka on kaikki tuhottu jo...) sekä maksalaatikko kaakun joka uppos sen siliän tiän etten ehtiny edes kuvaa ottaa hienosta luomuksestani =(

Sunnuntaina lähdettiin kohti Hyvelää kun Helena pyysi meitä katteleen sen ja Indyn purureenejä. Ne on nyt muutamaan otteeseen käyny siellä, lisää voi lukea Helenan omasta blogista. Toronki otin mukaan kun ajattelin, että otan sen kanssa hieman tottista uudella kentällä taas vaihteeksi. Porukka oli pieni, mutta sitäkin mukavampi. Kaksi saksanpaimenkoiraa ohjaajineen, Indy ja Helena sekä Kirsi ja Taika jotka olivatkin meille jo entuudestaan tuttuja ;) Maalimiehenä toimi Ari (jonka sukunimeä en muista, jos ikinä edes kuulinkaan), mukavan oloinen nuori mies! Innostuin sitten niin että kysäisin josko Torokin pääsisi hieman fiilistelemään. Ari suostui ja niin kävin hakemassa Toron kentälle. Toro saalisti, puri ja kanavoi hyvin. Ari yritti saada Toroa haukkumaan, mutta ei se näemmä hauku ku nyrkkeilyhanskoille. Kiva päivä oli, vaikka tottikset sit jäiki ottamatta. Risto oli innostunut kun Ari kertoili sille koko ajan että "mitä ja minkä takia". Oikeestaan kaikesta kiitos kuuluu Tinalle, koska sen jälkeen kun Risto oli maalimiehenä Ilpolle ja Raisalle niin se on ollut vieläkin kiinnostuneempi Toron ja mun reeneistä sekä koiraharrastuksesta yleensä ja tuppautuu jo jopa väkisin jokaikisiin reeneihin =)

1213075.jpg

Ensi viikonloppuna ois sitte tarkotus suunnata Manouman 2008 kauden avajaisiin. Kovaa on taas uhkailtu teoria kokeella ja IPO projektin vapaamuotoisella "paskaa niskaan" ohjelmanumerolla! Mä oon yrittäny kovasti keksiä kaikenmaailman syitä miksen voi osallistua iltaohjelmaan.... ja nyt ois yks hyvä tiedossa, mulla on nimittäin perjantaina hammaslääkäri ja ne vissiin leikkaa multa kaksi viisaudenhammasta, niin jos hyvin käy en pysty puhumaan koko viikonloppuna =) Johanna kyllä lupas suojata mua koko kasvattajan egollaan, mutta sen siipien suojaan voi olla aika kova tunku =) No joo... nähdään viikonloppuna!!