Mistäköhän sitä oikein aloittais kun päässä vilisee satamiljoonaa asiaa mitkä haluais muistaa kertoo...  (erittäin "lyhyt" mutta sitäkin kattavampi raportaasi löytyy kasvattajan sivuilta) Tällä kertaa kuitenkin todistin että mun navigointi taidot on parantunu tässä vuoden aikana, kun löysin IHAN oikeesti lyhkäsempiä reittejä ja saavuttiin Luomen koululle jo ihan suht hyvissä ajoin. Ei käy tylsäksi tuo väli kun joka kerta lähtee hieman "seikkailemaan" pitää vaan jatkossa huomata tarkistaa että tankissa on riittävästi löpöä, ettei toista kertaa tarvi ajella sydän kurkussa ja paskat housussa! Risto tyyräs tällä kertaa ja mä toimin elävänä äänikirjana koko matkan ja mitäs muuta me luimmekaan kuin teoriaa, teoriaa ja vielä vähän teoriaa =) Vielä Luomen koululle johtavalla hiekkaisella ja monttuisella tiellä tenttasin Ristolta "varmoja tärppejä". <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Porukkaa oli kasassa jo melkoisesti ja uusimman pentueen pennut viihdyttivät perjantai-illan ratoksi leikkimällä ja riehumalla mutta kuitenkin enimmäkseen tappelemalla ja rähisemällä. Saunaankin päästiin, mutta vasta miesten vuoron jälkeen. Mulla ja Tinalla meinas kuupa heittää kolmoisvoltin ja pyörtyminen oli todella lähellä. Myöhemmin kuulin että Lillillä oli ollut samankaltaisia ongelmia joten tästä edespäin naisten vuoro saa luvan olla aina ensimmäisenä!!! Kiitos!

Lauantaiaamu alkoi Johannan odotetulla tervetuliaispuheella sekä teoriatunnilla. Teoriaopiskelun jälkeen päästiin tositoimiin ja kentälle. Mulle on vieläkin vähä epäselvää miksi IceAge porukka joutui ensimmäisenä estraadille? Siitä viis, me Jounin kanssa esiteltiin taitojamme edelleen keppi/patukka jumpalla. Mikko antoi mulle ja Torolle luvan siirtyä seuraavalle asteelle ja oli aika luopua keppi/patukka systeemistä!! Toron saalistaminen oli parantunut ja nyt saatiin jatkaa seuraamisen parissa. Kyllä oli taas ohjaajan jalat, patukka ja liina sekaisin kun ei kahteen kuukauteen olla seuraamista tehty! Se meni kuitenkin kaikinpuolin kivasti, mitä nyt koira oli vinossa, ohjaaja kompastui, palkkaus tuli mistä sattui ja liinat oli kireellä väärässä kohtaa, mutta pikkujuttujahan noi nyt on =) Lopuksi IceAge tyypit (huom: ei enää pennut) pääsivät yksitellen puruihin. Lauantain reeneistä ei valitettavasti saatu kuvia kun keli oli mitä ihanteellisin, eli kova viima, lumi/vesi/räntä pyryä, mutta pääasia että fiilis oli korkeella !! Juuri ennen pimeän tuloa päästiin rämpimään takaisin sisälle lämpimään!

Illalla tunnelma / jännitys tiivistyi kun kaikki olivat tulleet saunasta ja odoteltiin iltaohjelman alkua! Kaikki alkoi siitä kun Johanna ja Mikko poistuivat huoneesta ja me kokoonnuttiin valmiusasemiin... Kun Johanna ja Mikko sitten viimein uskaltautui sisään asti (pikkusen niitä tais jännittää; tästä on videolla todistusaineistoa) laulettiin niille Miran uusiksi sanoittama biisi =)

1232941.jpg

Laulun jälkeen oli Mikon ja Johannan vuoro yllättää. He palkitsivat vuoden 2007 ansioituneimmat. Ei varmaan ollut ainoastaan minulle yllätys että Ristosta tuli vuoden 2007 "Maalimies ITIÖ"!! Voi toista kun se oli niin otettu. Joku heitti ilmoille että itiöstähän ei pääse kuin ylöspäin ja että tässä on nyt vuosi aikaa kasvaa itiöstä sieneksi =) Tuo kunniakirja pääsee kuulemma arvoiselleen paikalle, mutta Risto ei ole vielä ihan päättänyt mikä seinä tähän vaativaan tehtävään parhaiten sopii =)

1235716.jpg

Palkintojen jaon jälkeen oli taas laulun paikka ja jälleen kerran Mira oli sanoittanut tilanteeseen sopivan biisin joka oli omistettu Mikolle. (Biisien sanat löytyypi kasvattajan blogista jos jotain kiinnostaa.)

1233673.jpg

<?xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" />

Johanna luuli jo päässeensä pälkähästä mutta vielä mitä. "Pahin" oli vielä edessä kun Tina ja Kaisa hakivat siideri/kalja kopan sekä Diplomin (joka yllättäen myös oli vuoden 2007 Blogistin eli Miran käsiäalaa). Jokseenkin uumoilin, että Johanna siitä liikuttuisi kun ei itselläkään kyyneleet kaukana ollut kun sitä lueskelin, mutta en arvannut että Johannan reaktio olisi ollut ihan niin voimakas! Löytyihän se herkkä puoli Mannus-äitistäkin =)

 

1233135.jpg

 

1233136.jpg

 

 

Johannan ja Mikon "kiusaamisen" jälkeen oli sitten vuorossa kauhulla odotettu IPO Projektin ohjelmanumero. Se piti sisällään teoriakysymyksiä, höystettynä muutamalla kompalla, kuva-arvoituksella ja muuten vaan "veikkaa ja voita" kysymyksellä. Minä sain ryhmääni Teemun ja Lillin. Olen vieläkin vakaasti sitä mieltä että jotain fiilunkia tuossa skabassa käytiin, kuten esim. se että joukkue TUITUI:ssa oli koko skaban ajan neljä "täyspäistä" jäsentä kun taas kolmosjoukkueessa Risto ja Päivi tekivät töitä kahdestaan, Anun ollessa koko ajan jäähyllä?!?  Että eipä Itiöö voi siitä syyttää, että koko ajan oli mankumassa AIKALISÄÄ!!

 

1233677.jpg

 

Ennen virallista tulosten jakoa oli tietenkin luvassa SUURI finaali. Ja mitäpä muutakaan se piti sisällään kuin singstar mittelön!

Meidän joukkue lauloi ensin hyvin sivistyneesti kolmosjoukketta vastaan!

 

1233678.jpg

 

Kunnes koitti joukkue TUITUI:n kamppailu kakkosjoukkuetta vastaan, koko homma vähän niin kuin levisi käteen! Hetken kaaos näytti jo vähän pelottavalta eikä edes siihen ajatukseen "että joukossamme on sentään poliisi" voinut turvautua, poliisin vain nauraessa vedet silmissä   =0   !!!!

1233668.jpg

1233667.jpg

 

Kaikki kuitenkin selvisivät hengissä ja ilman vakavampia tapaturmia… kai?!? Ja päästiin julistamaan voittajajoukkue joka yllätys yllätys oli joukkue TUITUI!

1233674.jpg

 

Loppuehtoo meni enemmän ja vähemmän lauleskellessa. Eki taisi olla porukasta ainut joka veti biisin ihan lonkalta, ilman taustamusiikkia saatikka taustakuoroa tai mikkiä!  Karaokebaari oli  auki ihan pikkutunneille asti ja sen jälkeen kun karaokebaari sulki ovensa alkoi makuuhuoneissa KOIRIEN karaoke!!

1233686.jpg

 

1233672.jpg

 

1233676.jpg

 

1233680.jpg

 

1233682.jpg

 

1233684.jpg

 

Aamu valkeni, erittäin huonosti nukutun yön jälkeen! Johanna oli onneksi pirteenä ja keitteli jo aamupuuroja! Aamupalan jälkeen meitä odotti taasen teoriatunti. Tällä kertaa oli Mikon vuoro luennoida ja hän oli varustautunut oikeen "liitutauluin". Onneksi Mikko oli suunnitellut teoriatunnin asiat jo edellispäivänä, vaikka yllättävän pirteässä kunnossa olikin kaiken sen laulamisen ja tanssimisen jälkeen! Oppilaatkin jaksoivat kiltisti kirjoittaa muistiinpanoja ja osallistua keskusteluun =)

 

1233687.jpg

 

Tunnin jälkeen oli aika taas mennä siirtämään teoria käytäntöön! Toron kanssa jatkettiin seuraamista. Nyt saatiin muutama kuvakin ikuistettua, vaikka sää oli edelleen aika kaamea ja älytön viima, mutta ei sentään pyryttänyt lunta eikä räntää. Johanna hoki tasaisen tappavaan tahtiin "tänään ei tuule, tänään ei tuule!",  säätiedotus valehteli jälleen !!

 

1233688.jpg

 

1233691.jpg

 

1233679.jpg

Lopuksi IceAge tyypit pääsivät taas puremaan. Toro saalisti hyvin ja kanavointi onnistui hyvin. Haukkua ei tullut vieläkään, mutta eiköhän se siitä =)

1233692.jpg

 

1233693.jpg

 

Reenien jälkeen syötiin, käytiin reenit läpi ja pistettiin tuulemaan. Mökki tuli siivottua yhdessä hujauksessa ja niin oli taas uskomaton leiri ohi. Superkiitos Teille kaikille jotka olitte tekemässä leiristä niin hulvattoman ja ikimuistoisen!! Mulla olis ollu niin upeeta videomatskua joukkotappelusta sekä Mikon ja Jounin laulusta ym ym mutta mun hermorakenne ei kestänyt kun yritin toista päivää saada niitä koneelle. Anteex vaan!! PEACE!! =)

1233681.jpg

 

Kuvat: Johanna Nivala, Milla Rantamäki ja minä itte!