Loma tuli, loma meni, mutta reenit jatkuu =)

Viime viikolla nakkasin taas esineet jäljelle ja nyt Toro suhtautui niihin huomattavasti paremmin kuin alkukesästä. Kahden jäljen jälkeen ilmaisi esineet jo ilman käskyä ;) Ehkä palkkana olleella lihahyytelöllä oli jotain osuutta asiaan =) Taas alkaa täällä päin vain nuo pellot rehottaa siihen malliin, että pitäs vissiin huikata maanomistajille, että ne tarttis ajaa että me päästään reenaan ;) Peltosen Helenan kanssa ollaan käyty tottistelemassa harva se ehtoo, lähinnä seuraamista, kuinka ollakkaan ja nyt oon ottanu kuvioihin myös tuon sivulle siirtymisen, Janikan ohjeiden mukaan. Se ei ihan vielä ota luonnistuakseen, mutta jatketaan !!

1804636.jpg

Kuva: Helena Peltonen

Olen saanut täältä kotopuolesta myös yhden uuden aktiivisen koiraharrastajan reenikaveriksi! Kyseessä on Tienhaaran Tuija, jonka kanssa olen ollut kaveri jo kerhoajoilta asti, mutta tämän koiraharrastuksen tiimoilta ystävystyttiin vähän niinkuin uudelleen! Tuijan kanssa ollaan käyty tottistelemassa ja jäljellä. Lenkkeilty ollaan myös ahkerasti, koska Tuijan koira, Nita, sattuu olemaan Toron "paras ystävä", lue siis, AINUT ystävä. Tulevat toimeen vallan mainiosti ja onkin mukava saada pitkille metsälenkeillä juttuseuraa =) Nitalla ikää tällä hetkellä sellaset 7 kuukautta.

1804893.jpg

Saksanpaimenkoira narttu, Stoneman's Alpinina alias Nita 

emä: Bacteroides Morran, isä: Bacteroides Lex

1804882.jpg

1804885.jpg

1804888.jpg

Viime lauantaina oli tarkoitus mennä tottistelemaan YKÄ:n alaisuudessa Johannan tottiskurssille, mutta kurssi valitettavasti peruuntui. Olin kuitenkin asennoitunut lähtemään ja lopulta päädyinkin Kaisan luo lauantaiehtoolla ;) Kävimme ulkoiluttamassa koirat ja Kaisa teki Hetalle esineruudun. Kotipizzan kautta Kaisan kämpille ja loppuehtoo menikin kärventäessä Kaisan uutta kynttilää, joka ei ottanut sitte syttyäkseen millään...

Sunnuntaiaamu valkeni ja lähdimme Kaisan kanssa treffaamaan Piiaa. Sain kunnian toimia tuomarina sekä yhden henkilön henkilöryhmänä Kaisan ja Piian "kokeessa". Sieltä suunnistimme Niihaman kentälle, jonne eksyi myös Janika, Tina sekä Jouni! Toron kanssa reenattiin liikkeestä istumista, lähinnä haettiin siihen nopeutta.

1804620.jpg

1804624.jpg

1804626.jpg

Niihamasta suunnattiinkin sitten muutaman mutkan kautta Pinsiön pelloille jäljestelemään. Tää oli Jounilta lähestulkoon samanlainen veto kun se "tiiätkö missä on Nokia, no hyvä, ei kuule sitte sinne päinkään???!!". Seurattiin nimittäin PAIKALLISTA opasta, Jounia siis, joka meinas ajattaa meidät Jyväskylään, ei muutaku autot tien sivuun letkaan ja puhelu Tinalta että Jouni käänty väärästä liittymästä ja pitää tehä uukkari. YES! Sen jälkeen saatiin vielä melkein sakot koko letka, mutta onneksi mulla ja Tinalla toi näkö pelaa ;) Otettiin hieman Time Outtia abcilla ja laitettiin Kaisa johdattamaan meidät pelloilla ja Jouni pitämään perää !!

Tein Torolle alkuun pelkän suoran johon laitoin kuusi esinettä. Yhden meinasi ohittaa, mutta muuten ilmaisi kaikki ilman käskyä. Toinen jälki oli noin 300 askelta, yhdellä kulmalla ja kahdella esineellä. Jälkigurumme Kaisan palaute oli, että Torolle saisi tehdä huomattavasti pidempiä jälkiä niin se vauhti tyhjillä pätkilläkin voisi hieman hidastua. Ja edelleen tarttis jotain tehdä sille hulmuamiselle jäljelle tultaessa, tarttee vissiin tolpan tähän jäljestys puuhaankin =0

1804627.jpg

1804628.jpg

1804631.jpg

Jälkien jälkeen ajeltiin Kaisan ja Jounin kanssa vielä katsomaan krapulaista Miraa, joka oli jaksanu nousta keittääkseen meille kaffit. Kiva olikin ajella kotiin maha täynnä herkullista uuniomena jädeä =)

Maanantaina kävin tekemässä Torolle melkein 600 askeleen jäljen, muutamalla kulmalla ja kolmella esineellä. Ruoho oli pitkää ja arvelin Toron ajavan melko korkealla nenällä. Olin kuitenkin positiivisesti yllättynyt kun koira ajoi lähes koko jäljen kuin kyntämällä ja ilmaisi kaikki esineet. Loppuviikko onkin mennyt tottiksen parissa ja sunnuntaina ajellaan Koskenpäähän, kun Mikko lupautu tsekkaan meidän tilanteen tottiksen ja jäljen osalta !

1804633.jpg

Kuvat: Tina Finn