Tällä kertaa meillä on pelkästään hyviä uutisia =) Aloitetaan nyt vaikka tuolla Toron maha-asialla... Manouman leirillä vaihdettiin ruoka Eaglen Holistic Lamb&Rice ruokaan ja Johannalta sain myös maitohappobakteeria jota sekoitetaan ruokaan edelleen. Nyt on alkanu maha toimimaan ja torstaina käytiin eläinlääkärillä niin anaalirauhasetkin oli tyhjentyny ihan omatoimisesti ;) Siis valoa tunnelin päässä!! Se jää nähtäväksi mitä seuraa kun jätän nuo maitohappobakteerit pois, mutta se on sitte sen ajan murhe...

Jälki oli yks murheenkryyni koko viime viikon. Maanantaina pidimme hengähdystaukoa leirin jäljiltä, mutta tiistaina poljin ruohopellolle noin 150 askeleen jäljen muutamalla kaarroksella (joka askelmalla ruoka) ja multapellolle noin 200 askeleen jäljen (välillä aika paljonkin tyhjää), kahdella kulmalla, laitoin multapellolle myös neljä esinettä. Ruohopellolla meno oli melkosta kaahottamista ja siitä oli kyllä jäljestäminen aika kaukana. Multapellolla hieman skarppas, mutta vauhti oli edelleen aika kova. Esineillä laitoin koiran aina maahan ja palkkasin. Huomasin että esineillä koira meni epävarman oloiseksi ja se vaikutti myös jäljestämiseen... Keskiviikkona tein ruohopellolle noin 200 askeleen jäljen, jossa kaksi kulmaa. Alku oli yhtä kaahottamista jälleen ja ajoi ensimmäisen kulman yli, loppua kohti petras kovasti ja toinen kulma menikin ihan mallikkaasti.

Loppuviikon pidin Toroa aika niukalla ruualla. Torstaina käytiin ottamassa tottista ja perjantaina pakattiinkin auto jo kohti uutta koitosta. Tein päätökseni osallistua leirille oikeastaan vasta torstai-iltana. Mun ajatukset oli niin sekavat, että ajattelin olevan parasta jättää leiri väliin. Täytyy kyllä sanoa, että se olisi ollut "very BIG mistake", niin paljon kallisarvoista tietoa sain jäljestämisestä sekä neuvoja omaan ohjaamiseeni ja koiran eteenpäin viemiseen.

Kalajoelle saavuimme hyvissä ajoin, kun livistimme töistä etuajassa. Mökit olivat niin viimesen päälle, että piti oikeen toistamiseen kysyä; saako koiran todella ottaa mökkiin sisälle? Sirpa oli varannu mulle ja Ristolle oikeen SVIITIN toisesta mökistä, että kyllähän meidän kelpas =) Uni maittoi mukavasti ja aamulla oli kouluttajien kanssa reffit sovittuna klo 8.00. Semmonen pikku kömmähdys oli Sirpalle sattunu, että oli kouluttajille ílmottanu ajan puolta tuntia myöhempään, mutta sekin meni oikeen mukavasti abcilla istuessa ja kahvia hörppiessä ;)

Jälkiryhmän kouluttajana toimi tosiaan Kuosmasen Vesa, joka oli minulle ihan uusi tuttavuus! Kouluttajien saavuttua ajoimme suoraan pellon reunaan ja Vesa kertoili omat näkemyksensä jäljestä. Pienen esittelykierroksen jälkeen pääsimme polkemaan koirillemme jäljet. Kuinka ollakaan saimme Toron kanssa olla ensimmäisiä?! Poljin Vesan toivomuksesta Torolle ihan suoran jäljen noin 250-300 askelta ja joka askeleella ruoka. Toro ajoi jäljen erittäin mallikkaasti, keskittyneesti ja söi lähes kaikki ruuat jäljeltä =0 Mielialani parani välittömästi, näemmä pieni "nälkäkuuri" oli tehnyt tehtävänsä =) Toinen jälki oli yhtä lailla suora ja pituutta hieman enemmän. Nyt laitoin alkuun ruokaa joka askelmalle ja keskivälillä sitä oli joka kolmannella ja lopussa taas joka askeleella. Tyhjät pätkätkin meni oikeen hyvin ja Toro söi kaikki ruuat. Pientä kaahottamisen yritystä oli havaittavissa tyhjillä pätkillä, mutta Vesan ohjeistuksella pidin itse vauhdin samana ja ajoin tiukalla liinalla niin ei siinä sitten mitään ongelmia ollutkaan. En tiedä mistä oon saanu päähäni antaa Torolle aina vaan löysää liinaa kun vauhti on ollu kiihtymässä.... aika loogistahan se tietenkin on näin jälkeenpäin ajateltuna, että eihän se koira kaahota, kun ohjaaja ei suo sitä sille !!

1576074.jpg

1576113.jpg

1576114.jpg

Vesa Kuosmanen

Neljän aikaan olimme saaneet kaikille koirille ajettua jo kahdet jäljet, joten suuntasimme Safaritalolle nauttimaan oikein maittavan lounaan buffet pöydästä. Lounaan jäljeen lähdimme Riston kanssa ulkoiluttamaan Toroa. Löysimme pururadan, jossa Toro sai juoksennella vapaana. Toro oli niin väsyny, että eipä se juuri juoksennellu vaan lähinnä otti meihin etäisyyttä ja pisti maahan makaamaan?? Lenkin jälkeen mentiin Riston kanssa pienille päikkäreille ja herättyämme lähdin Helenan ja Mallan kanssa saunomaan naapurimökkiin. Ilta meni grilliruokia odotellessa... makkaroiden kanssa meni noin 1,5 tuntia ja mun kananpalat laitettiin vielä uuniin kypsymään, kun touhu alkas näyttää niin toivottomalta. Tämä viivästys ei tokikaan johtunut grillimestareista vaan tehottomista sähkögrilleistä!

Sunnuntaina kokoonnuimme pelloille klo 9.00 ja nyt kouluttajatkin olivat saaneet saman ohjeistuksen ;) Poljin Torolle pisimmän jäljen ikinä, noin 500-600 askeleen suoran. Ruokaa oli alussa taas joka askeleella noin kolmekymmentä askelmaa ja sitten joka kolmannella, joka viidennellä tai joka seittemännellä. Lopussa taas joka askeleella ja jäljen päässä puoliska maksalaatikkoa odottelemassa noutajaansa =) Kerran Toro nosti päänsä jäljeltä ja katto mun päälle että vieläkö vaan suoraan?? mutta jatko kyllä jäljestämistä samantien ilman mitään käskyjä. Tyhjät pätkät meni hyvin, söi lähes kaikki ruuat ja ajoi keskittyneesti. Olin todella tyytyväinen =) Ennen kotiin lähtöä Vesa näytti meille vielä tyylin kuinka hän opettaa esineiden ilmasun. Kaisa ystävällisesti lainas esineitä ja Risto otti Toron autosta kattelemaan kun kylvin niitä pellolla. Sitten otin koiran ja lähdimme tai siis ryntäsimme ensimmäiselle esineelle ja siinä käskyllä maahan ja palkka. Näin jatkettiin joka esineelle eli "mennään" käskyllä ryntäys seuraavalle esineelle ja maahan käskyllä ja palkka. Ajattelin jatkaa tällä systeemillä ilmasun harjoittelua, koska ne muutamat kerrat, kun olen laittanut esineet suoraan jäljelle, ovat mielestäni vaikuttaneet koko jäljestämiseen koiran mentyä epävarmaksi.

1576100.jpg

1576107.jpg

Suuret kiitokset Vesalle, leiri oli erittäin opettavainen joka suhteessa ja avasi paljon silmiäni. Kiitokset myös Kaisalle, joka Vesan lisäksi antoi meille kullanarvoisia vinkkejä jäljen työstämiseen! Kiitos muille leireilijöille sekä Sirpalle tämän kaiken järjestämisestä!! Mulla on nyt onneksi videolla nää jäljet, joten voin fiilistellä aina niillä kun kaikki menee päin mäntyä ;)

Maanantai meni lepäillessä ja venytellessä. (sen verran kipeenä on ollut reisilihakset, jostain kumman syystä) Käytiin me yks esineen ilmasu harjotus ottamassa. Eilinen meni yhtäkai nukkuessa, vaikka tarkoitus oli mennä reenaamaan, mutta nukahdin töitten jälkeen ja heräilin siinä vartin vaille kaheksan. Toro ja Risto oli tehny puutarhatöitä tosi ahkeraan koko ehtoon =) Tänään tarkoituksena reenata tottista ja huomenna taas jäljelle !!

Palataan =)

1576110.jpg